Programes de rehabilitació d'ictus hospitalitzats

Programes de rehabilitació d'ictus hospitalitzats

Els programes de rehabilitació d'ictus hospitalitzats estan dissenyats per ajudar-vos a recuperar la independència i millorar la vostra qualitat de vida després d'un ictus.



Programes de rehabilitació d'ictus hospitalitzats



Recuperar-se d'un ictus és un viatge. Els programes de rehabilitació de l'ictus poden ajudar-vos en aquest viatge a mesura que apreneu a recuperar la independència i millorar la vostra qualitat de vida.

Els programes de rehabilitació de pacients hospitalitzats ofereixen una atenció integral a nivell hospitalari als supervivents recents d'un ictus que necessiten accés 24 hores a l'atenció mèdica sota la supervisió directa d'un metge de rehabilitació.

Aquest article explora els programes de rehabilitació d'ictus hospitalitzats, inclosos els seus objectius, la seva durada i les habilitats que us poden ajudar a tornar a aprendre.

Quins són els objectius d'un programa de rehabilitació d'ictus hospitalitzat?

No totes les persones que han patit ictus requereixen rehabilitació hospitalària. La decisió d'inscriure's en un programa de rehabilitació hospitalària depèn de:

com de deteriorat estàs per l'ictus
si estàs mèdicament estable
si ets capaç físicament de fer aproximadament 3 hores de teràpia 5 dies per setmana
Els principals objectius de la rehabilitació de l'ictus són ajudar-vos a recuperar la màxima funció possible i millorar la vostra qualitat de vida.

Tant si el vostre ictus va afectar el vostre moviment, parla o pensament, els programes de rehabilitació tenen com a objectiu restaurar les habilitats perdudes i ensenyar-vos noves maneres de gestionar les vostres activitats diàries de manera independent. En el procés, guanyaràs força, recuperaràs la independència i treballaràs per tornar a casa i a la teva comunitat.

Depenent de les vostres circumstàncies, alguns objectius específics d'un programa de rehabilitació d'ictus hospitalitzats poden incloure Font de confiança:

  • millorar la mobilitat i l'equilibri
  • recuperant força i coordinació
  • millorar les habilitats de parla i comunicació
  • desenvolupar habilitats d'autocura com vestir-se, banyar-se i menjar
  • estratègies d'aprenentatge per adaptar-se als reptes cognitius (relacionats amb el pensament) o de memòria
  • millorar el benestar emocional i fer front als canvis posteriors a l'ictus

Amb quins tipus d'habilitats us ajudarà un programa de rehabilitació d'ictus hospitalitzat?

En un programa de rehabilitació d'ictus hospitalitzat, treballareu amb un equip d'especialistes que se centren en diferents aspectes de la recuperació. A més dels vostres metges i infermeres rehabilitadors, aquest equip pot incloure Font de confiança a:

  • fisiatra (també conegut com a especialista en medicina física i rehabilitació)
  • neuròleg
  • fisioterapeuta
  • terapeuta ocupacional
  • terapeuta recreatiu
  • psiquiatre i/o psicòleg
  • logopeda
Junts, aquests professionals us ajudaran a millorar diverses habilitats, com ara:

  • Mobilitat: els fisioterapeutes us guiaran a través d'exercicis per millorar la força, l'equilibri i la coordinació.
  • Autocura: els terapeutes ocupacionals us ajudaran a tornar a aprendre a realitzar tasques diàries com vestir-vos, banyar-vos i menjar. Us poden ensenyar tècniques adaptatives o suggerir-vos dispositius d'assistència per facilitar aquestes activitats.
  • Parla i comunicació: si el vostre ictus va afectar la vostra capacitat de parlar, entendre el llenguatge o empassar, un logopeda treballarà amb vosaltres en exercicis per millorar aquestes habilitats. També poden ajudar amb problemes cognitius i de comunicació, com ara dificultats per organitzar pensaments o recordar paraules.
  • Habilitats cognitives i emocionals: els neuròlegs, psicòlegs i psiquiatres es centraran a millorar la vostra memòria, atenció, habilitats per resoldre problemes i salut emocional. Aquesta part de la rehabilitació t'ajuda a adaptar-te a qualsevol canvi de pensament o de comportament que s'hagi produït a causa del teu ictus.
  • Habilitats socials: per millorar les vostres habilitats socials i el vostre benestar emocional, un especialista en recreació us dedicarà a activitats terapèutiques com escoltar música, jugar a jocs de taula, fer art, etc.

Quant de temps normalment necessitareu estar en un programa de rehabilitació d'ictus hospitalitzat?

La rehabilitació del pacient hospitalitzat comença quan esteu mèdicament estable, que pot ser d'entre 24 i 48 hores després d'un ictus. Una persona que requereix atenció hospitalària d'ictus normalment necessitarà més d'1 a 2 dies a l'entorn hospitalari d'aguts abans de ser traslladada a rehabilitació.

La majoria dels programes de rehabilitació d'ictus per a pacients hospitalitzats duren entre 2 i 3 setmanes, però algunes persones poden necessitar estades més llargues segons el nivell d'atenció requerit. El vostre equip de rehabilitació avaluarà contínuament el vostre progrés i ajustarà el vostre pla de tractament segons sigui necessari.

Un cop finalitzeu el vostre programa d'hospitalització, la vostra atenció pot continuar ambulatori, a casa o a través d'altres serveis de rehabilitació. El vostre equip treballarà amb vosaltres per crear un pla de transició que pot incloure teràpies addicionals, modificacions a la llar o dispositius d'assistència per donar suport a la vostra recuperació.

Com escolliu el centre adequat de rehabilitació d'ictus?

Escollir la instal·lació de rehabilitació adequada és una part crucial del vostre viatge de recuperació de l'ictus. El tipus d'instal·lació que trieu ha de coincidir amb les vostres necessitats mèdiques, nivell d'independència i objectius a llarg termini.

La font de confiança de l'American Stroke Association recomana triar instal·lacions de rehabilitació per a pacients hospitalitzats quan sigui possible. Altres opcions inclouen Font de confiança:

  • Instal·lacions d'infermeria especialitzada (SNF): les SNF ofereixen serveis de rehabilitació, però generalment a una intensitat més baixa que els centres de rehabilitació d'hospitalització. Podeu rebre teràpia durant una o dues hores cada dia, juntament amb atenció d'infermeria especialitzada. Els SNF poden ser útils si necessiteu assistència mèdica continuada però encara no esteu preparats per tornar a casa.
  • Hospitals d'atenció aguda de llarga durada: aquestes instal·lacions ofereixen atenció a persones amb afeccions mèdiques greus que necessiten estades hospitalàries prolongades, com ara les que tenen un ventilador.
  • Residències d'avis: algunes residències d'avis ofereixen serveis de rehabilitació, però normalment l'atenció se centra en l'atenció a llarg termini en lloc de la teràpia intensiva. Aquesta opció és bona per a persones que no necessiten atenció mèdica les 24 hores del dia però que no poden viure de manera independent.
  • Rehabilitació domiciliària i ambulatòria: una vegada que estigueu preparat per sortir d'un entorn hospitalitzat, podeu continuar la recuperació amb rehabilitació ambulatòria o teràpia a casa. Aquestes opcions proporcionen més flexibilitat i et permeten rebre atenció mentre et quedes a casa teva.
  • Telerehabilitació: aquesta és una opció més nova que ofereix suport addicional a llarg termini per telèfon o ordinador a les persones que han tornat a viure a casa.

Post a Comment

0 Comments