Els millors suplements per enfortir el vostre sistema immunitari avui

Els millors suplements per enfortir el vostre sistema immunitari avui

Millorar el vostre sistema immunitari mitjançant suplements pot ser una estratègia eficaç per mantenir una salut òptima. A continuació, es mostren alguns dels millors suplements coneguts per les seves propietats per augmentar el sistema immunitari:



Els millors suplements per enfortir el vostre sistema immunitari avui


1. Vitamina C

Potent antioxidant, la vitamina C és essencial per a la defensa immune. Ajuda a estimular la producció de glòbuls blancs, que són crucials per combatre les infeccions. Els cítrics, les maduixes i els pebrots són excel·lents fonts naturals.


2. Vitamina D

Sovint anomenada "vitamina del sol", la vitamina D és vital per a la funció immune. Millora els efectes de lluita contra els patògens dels monòcits i els macròfags: glòbuls blancs que són crítics per a la defensa immune. L'exposició al sol i els aliments com el salmó i la llet enriquida poden ajudar a mantenir els nivells adequats, però la suplementació sovint és necessària, sobretot a l'hivern.


3. Zinc

El zinc té un paper crucial en el manteniment de la integritat del sistema immunitari. Està implicat en la divisió cel·lular, el creixement cel·lular i la cicatrització de ferides, i també dóna suport al creixement normal durant l'embaràs, la infància i l'adolescència. Els mariscs, la carn i els llegums són rics en zinc, però els suplements poden garantir que assoleixis la ingesta diària necessària.


4. Probiòtics

Els probiòtics són bacteris beneficiosos que donen suport a la salut intestinal. Com que una gran part del sistema immunitari es troba a l'intestí, mantenir un equilibri saludable de la flora intestinal pot afectar significativament la resposta immune. Els aliments fermentats com el iogurt, el kefir i el xucrut són bones fonts, igual que els suplements probiòtics.


5. Saüc

El saüc és conegut per les seves propietats antivirals, especialment contra els virus de la grip. Pot reduir la durada i la gravetat dels refredats i altres infeccions respiratòries superiors. Els suplements de saüc es presenten en diverses formes, com ara xarops, gominoles i càpsules.


6. Equinàcia

L'equinàcia és una herba popular que pot ajudar a prevenir i tractar les infeccions respiratòries. Estimula el sistema immunitari augmentant el nombre de glòbuls blancs. Els tes, les tintures i les càpsules són maneres habituals de consumir equinàcia.


7. All

L'all conté al·licina, un compost conegut per les seves propietats immunitàries. S'ha demostrat que millora la resposta dels glòbuls blancs quan es troben amb virus. L'all cru, els suplements d'all o l'extracte d'all envellit poden ser eficaços.


8. Cúrcuma

La curcumina, el compost actiu de la cúrcuma, té potents efectes antiinflamatoris i antioxidants. Millora la resposta immune i ajuda a protegir-se de les infeccions. Els suplements de cúrcuma o la incorporació de pols de cúrcuma a la vostra dieta poden ser beneficiosos.


9. Vitamina B6

La vitamina B6 dóna suport a les reaccions bioquímiques del sistema immunitari. Està implicat en la producció de glòbuls blancs i cèl·lules T, que regulen les respostes immunitàries. El pollastre, el salmó i els cigrons són rics en B6, però hi ha suplements disponibles per garantir una ingesta adequada.


10. Seleni

El seleni és un oligoelement crucial per al sistema immunitari. Té propietats antioxidants que ajuden a reduir l'estrès oxidatiu del cos, reduint la inflamació i millorant la immunitat. Els aliments rics en seleni inclouen fruits secs, llavors i marisc, amb suplements que proporcionen una font addicional.


Incorporar aquests suplements a la vostra rutina diària, juntament amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable, pot ajudar a reforçar el vostre sistema immunològic i protegir-vos de malalties. Consulteu sempre amb un proveïdor d'atenció mèdica abans d'iniciar qualsevol règim de suplement nou per assegurar-vos que sigui adequat a les vostres necessitats de salut individuals.

Post a Comment

0 Comments