Els 10 principals beneficis de dormir nu

Els 10 principals beneficis de dormir nu


Dormir nu pot ajudar-te a dormir millor mantenint-te fresc. També pot tenir altres beneficis per a la salut, inclosa la promoció de la salut reproductiva.


Els 10 principals beneficis de dormir nu


Dormir nu pot no ser el primer en què penses quan es tracta de millorar la teva salut, però alguns beneficis poden ser massa bons per ignorar-los. Atès que dormir despullat és bastant fàcil provar-ho tu mateix, pot ser que sigui el moment de despullar-te i posar-te a dormir. Per la teva salut, és a dir.


Com a resultat, hi ha molts beneficis de dormir nu. Potser heu sentit a parlar d'alguns d'aquests, però d'altres us poden sorprendre.


1. Adormir-se més ràpid

La temperatura corporal és una de les claus de com t'adormis. És una funció natural del vostre ritme circadià, el rellotge intern que regula els patrons de son. Baixar la temperatura corporal indica al sistema que és l'hora d'anar a dormir, de manera que dormir sense roba i deixar que el cos es refredi pot ajudar a dormir més ràpidament.


De fet, forma part del vostre ritme circadià, el ritme biològic que actua com el "rellotge" del vostre cos per dormir.


2. Millor qualitat del son

Refredar el teu cos no només t'ajuda a adormir-te més ràpidament, sinó que també millora la qualitat general del son. La temperatura ideal per al vostre dormitori és d'entre 15 i 19 °C (60-67 °F).


Un estudi més antic del 2012, Font de confiança dels Instituts Nacionals de Salut, va trobar que la temperatura de l'habitació on dormiu és un dels factors més importants per aconseguir un son de qualitat.


Si fa massa fred o massa calor, correu el risc d'afectar el vostre somni amb moviments oculars ràpids, que és l'etapa de somni del son que ajuda a refrescar el vostre cervell i el vostre cos. Dormir nu és una manera de mantenir-se fresc sota les cobertes.


3. Manté la pell sana

Com que dormir nu pot ajudar a augmentar la qualitat general del son, també pot millorar la pell. Un petit estudi del 2018 va analitzar si un somni deficient limitava la capacitat de la pell de curar-se d'una petita ferida.


Van dividir els participants en tres grups, un que va rebre un son "adequat", un altre que no dormia i un tercer que va rebre nutrients addicionals.


El que van trobar va ser que el grup que dormia bé es va recuperar més ràpid que els altres dos grups. I la nutrició addicional? No va fer una diferència significativa en la rapidesa amb què van curar les ferides.


Això indica que dormir suficient podria promoure el rejoveniment de la pell i la salut general de la pell. Si dormir sense roba ajuda en aquest procés, és un avantatge addicional.


4. Reduir l'estrès i l'ansietat

Una altra raó per la qual dormir nu pot ser un bon canvi és que podria ajudar a reduir l'estrès i l'ansietat generals. No és cap secret que dormir mal té un impacte important en els nivells d'estrès. Un gran estudi del 2020, Font de confiança suggereix que les alteracions del son poden provocar símptomes depressius persistents i ideacions suïcides en aquells que viuen amb depressió.


Tot i que l'estrès i l'ansietat poden contribuir a l'insomni, és crucial reconèixer que millorar la qualitat del son i garantir un descans adequat pot ser beneficiós.


5. Evitar l'augment de pes

No dormir bé pot tenir una sèrie d'impactes sobre la salut.


Una revisió de 2022 Font de confiança suggereix que les persones que dormen set hores o menys per nit tenen més probabilitats d'engreixar.


Una altra manera de dormir nu podria ajudar-vos a mantenir-vos tallat? Mantenir el cos més fred a la nit pot ajudar a augmentar la seva capacitat per cremar calories. Un estudi que va incloure cinc participants masculins el 2014 va trobar que l'exposició a temperatures més fresques, aproximadament 66 ° F (19 ° C), va provocar un augment de l'activitat del greix marró al seu cos.


6. Menor risc de patir malalties del cor i diabetis tipus 2

No dormir prou pot augmentar el risc de desenvolupar diabetis tipus 2, segons una revisió de 2016 Font de confiança. Tenir diabetis tipus 2 pot, al seu torn, augmentar el risc de patir malalties del cor.


Si dorms nu, pots augmentar la teva capacitat per adormir-te més ràpidament i mantenir-te adormit, cosa que podria marcar la diferència pel que fa a la teva salut.


7. Promoure la salut vaginal

Dormir nu és també una bona manera d'augmentar la salut vaginal i evitar les infeccions per llevats. La roba interior ajustada o suada pot augmentar el risc d'infecció vaginal per llevats, ja que al llevat li agrada créixer en llocs càlids i humits.


Independentment del que porteu durant el dia, dormir nu és una manera fàcil d'airejar la vagina i mantenir-la saludable.


8. Augmentar la fertilitat masculina

Les dones no són les úniques que poden beneficiar-se de dormir nues. Un estudi del 2018 de 656 homes va suggerir una relació entre portar roba interior ajustada i un recompte d'espermatozoides més baix. Els homes que van informar que portaven boxejadors tenien una concentració d'esperma i un nombre total d'espermatozoides més elevats que els que portaven roba interior ajustada.


9. Potenciar l'autoestima

Dormir nu és també una bona manera d'entrar en contacte amb el teu cos i augmentar la teva autoestima.


Un estudi del 2021, Font de confiança suggereix un vincle entre el temps passat nu i l'augment de l'apreciació del cos, que és definitivament una victòria quan es tracta d'abraçar l'amor propi.


10. Millora la teva relació

Tot i que el sexe pot ser una gran part de la vostra relació, dormir nu amb la vostra parella pot ser igual de meravellós. De fet, un estudi del 2015, Font de confiança, va descobrir que el contacte pell a pell entre adults estimula l'alliberament d'oxitocina, que juga un paper important en la creació d'un vincle entre les parelles.


Encara millor? Tocar la teva parella també és fantàstic per a la teva salut, no només la teva relació, i dormir nu és una manera fantàstica d'aprofitar els dos beneficis.


El menjar per emportar

Fins i tot si no us sentiu còmode dormint completament nu, reduir el nombre de capes que porteu a la nit, o fins i tot deixar-vos el sostenidor o la roba interior, és una manera fàcil d'aprofitar aquests avantatges.


Quan es tracta de dormir, l'important és que prengueu mesures per assegurar-vos que dormiu prou bé.

Post a Comment

0 Comments