Mantenir-se segur a la carretera: com tractar els ulls secs mentre conduïu

Mantenir-se segur a la carretera: com tractar els ulls secs mentre conduïu


Alguns consells per ajudar a prevenir i controlar la sequedat ocular durant la conducció poden incloure l'aplicació de llàgrimes artificials OTC, l'ús d'ulleres de sol i evitar les lents de contacte, entre d'altres.



Mantenir-se segur a la carretera: com tractar els ulls secs mentre conduïu


Fer front als ulls dolorosos i irritats mentre condueix no només és molest, sinó també perillós.


Un estudi del 2022 va trobar que els ulls secs van afectar la capacitat de conducció de gairebé el 30% de les persones amb ulls secs i el 41% de les persones amb ulls secs greus, en comparació amb el 15% de les persones sense aquesta malaltia.


De la mateixa manera, un estudi del 2017, Font de confiança, va trobar que els ulls secs afectaven moltes activitats diàries, com ara la feina, l'ús d'un ordinador i la conducció. Els autors també assenyalen que els ulls secs es van associar amb hàbits de conducció i rendiment pobres.


Segueix llegint per obtenir més informació sobre les causes i els símptomes dels ulls secs i com gestionar-los a la carretera.


Com la conducció afecta els teus ulls

La font de confiança del National Eye Institute (NEI) suggereix que l'ull sec pot ser causat per una reducció de la producció de llàgrimes o per l'evaporació massa ràpida de les llàgrimes.


L'ull està cobert per una pel·lícula lacrimal. Això ajuda a la font de confiança a lubricar i protegir l'ull, així com a gestionar la refracció de la llum.


Diversos factors poden afectar la teva pel·lícula lacrimal mentre condueixes, donant lloc a una desregulació de les llàgrimes. Aquests poden incloure:


  • flux d'aire directe a la cara, com ara la ventilació d'aire o els vents d'una finestra oberta
  • no parpelleja prou Font de confiança, com ara a causa de la concentració mentre condueix de nit
  • enlluernaments, com ara la llum solar a la neu, el paviment humit o les finestres
  • llums brillants i parpellejants

Els ulls secs també poden afectar altres aspectes de la vostra visió que podrien afectar la vostra conducció, com ara:


  • visió de prop o de lluny
  • visió perifèrica
  • visió dels colors
  • Altres factors de risc per a l'ull sec

Segons la font de confiança de NEI, altres factors de risc també poden contribuir a l'ull sec, com ara:


  • ser major de 50 anys
  • ser assignat a dona en néixer
  • portar lents de contacte
  • fer una dieta baixa en vitamina A
  • prendre determinats medicaments, com per exemple per a les al·lèrgies, la hipertensió i la depressió
  • tenir determinades condicions de salut, com ara diabetis, síndrome de Sjögren i lupus
  • prèviament sotmès a una cirurgia ocular

Si comença a tenir sequedat ocular mentre condueix, parleu amb un professional de la salut. Podrien oferir un diagnòstic adequat i desenvolupar un pla de tractament adequat per a vostè.


Pautes per conduir amb seguretat mentre experimenteu símptomes d'ull sec


Els consells següents us poden ajudar a prevenir o controlar els ulls secs mentre conduïu.


Aplicar llàgrimes artificials

L'aplicació de llàgrimes artificials o gotes per als ulls sense recepta (OTC) abans de conduir pot ajudar a mantenir els ulls lubricats i protegits. Aquests són els tractaments de font de confiança més comuns per a l'ull sec lleu a moderat.


Els gels i ungüents també estan disponibles OTC. No obstant això, l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia recomana aplicar-los només a la nit perquè poden causar borrosa temporal.


Utilitzar ulleres

Si aneu a un llarg viatge, feu servir ulleres en lloc de lents de contacte. És més probable que els contactes provoquin símptomes d'ull sec perquè podrien afectar l'estabilitat de la pel·lícula lacrimal i la regulació de la producció de llàgrimes.


Parpellejar amb més freqüència

La concentració intensa, com ara conduir o utilitzar la pantalla d'un ordinador, pot fer que parpellegeu amb menys freqüència, provocant un ull sec. Parpellejar més sovint podria ajudar a augmentar la producció de llàgrimes i l'estabilitat de la pel·lícula lacrimal.


Proveu de parpellejar més sovint durant els anuncis de ràdio o cada 10 o 15 minuts.


Protegiu els vostres ulls

La llum del sol i el vent que bufen al cotxe des d'una finestra oberta poden augmentar la sequedat dels ulls.


El NEITrusted Source recomana portar ulleres de sol envoltants. Aquests poden ajudar a bloquejar els raigs solars nocius i protegir els ulls dels irritants ambientals.


Les lents polaritzades també poden ajudar a reduir l'enlluernament de la llum solar.


Redirecció de la ventilació

El flux d'aire directe als ulls pot fer que les llàgrimes s'evaporin més ràpidament, provocant els ulls secs. Proveu d'allunyar els conductes de ventilació dels ulls perquè l'aire no flueixi directament a la cara.


Feu pauses periòdiques

Fer pauses i deixar que els ulls descansin per conduir pot ajudar a alleujar els símptomes de l'ull sec.


Intenta tancar els ulls durant uns segons i deixa que les llàgrimes t'encorbin els ulls. Quan tornis a obrir els ulls, parpelleja unes quantes vegades perquè les llàgrimes es puguin estendre de manera més uniforme.


Si encara tens els ulls secs, pots aplicar més llàgrimes artificials.


Quan buscar ajuda per als ulls secs

Alguns remeis OTC com les llàgrimes artificials poden ajudar a alleujar els ulls secs mentre condueix. Tanmateix, no hauríeu d'utilitzar llàgrimes artificials amb conservants més de quatre vegades al dia.


Parleu amb un professional de la salut si els vostres ulls secs no milloren després d'unes setmanes o si teniu algun dels símptomes següents:


  • un enlluernament continu durant la conducció que afecta la teva visió, que pot ser un signe de cataractes
  • borrosa o canvis en la seva visió
  • una sensació de cremada i ardor

Un metge pot proporcionar un diagnòstic adequat i desenvolupar un pla de tractament adequat per a vostè. Depenent de la causa subjacent dels teus ulls secs, els tractaments poden incloure Font de confiança:


  • estil de vida i canvis en la dieta
  • gotes per als ulls amb recepta
  • taps de conductes lacrimals
  • antiinflamatoris tòpics
  • teràpia amb llum de pols


Preguntes freqüents

Per què em sequen tant els ulls mentre condueixo?

Els teus ulls poden assecar-se mentre condueixes per diversos motius, com ara parpellejar menys sovint, estar exposat a la llum del sol i l'enlluernament i al vent des d'una finestra oberta o a l'aire de les ventilacions.


Com prevenir la fatiga ocular mentre condueix?

Algunes maneres d'ajudar a prevenir la fatiga ocular durant la conducció inclouen parpellejar més sovint, portar ulleres en lloc de lents de contacte, fer pauses mentre condueix i portar ulleres de sol envoltants quan fa sol a l'exterior.


Com saps si els ulls secs són greus?

Parleu amb un professional de la salut si els vostres ulls secs no milloren després d'utilitzar remeis OTC durant unes setmanes. Obtingueu atenció mèdica immediata si experimenteu un desenfocament sobtat, flotadors o ceguesa. Aquests símptomes poden ser un signe de despreniment de retina.


Emportar

Conduir pot causar ulls secs de diverses maneres, com ara fent que les llàgrimes s'evaporin massa ràpidament o reduir la producció de llàgrimes.


És important prevenir i controlar la sequedat dels ulls mentre condueix, ja que poden afectar les teves habilitats de conducció.


Parleu amb un professional de la salut si continueu experimentant ulls secs. Podrien desenvolupar un pla de tractament adequat per a vostè.

Post a Comment

0 Comments