Què passa amb la sal rosa durant el dejuni intermitent?

Què passa amb la sal rosa durant el dejuni intermitent?

La sal rosa de l'Himàlaia i el dejuni intermitent han estat de moda els darrers anys, i ara els dos xoquen. Cada cop hi ha més xerrada en línia sobre prendre sal rosa per ajudar a frenar la fam durant el dejuni intermitent. Però realment funciona?


Què passa amb la sal rosa durant el dejuni intermitent?


La resposta depèn de qui pregunteu. Tot i que alguns aficionats al dejuni intermitent diuen que un berenar mig ràpid de sal evita els rebomboris estomacals, la majoria dels experts en nutrició no estan d'acord. Aquí teniu una ullada al debat i si val la pena provar la sal rosa durant el vostre dejuni.

Què és la sal rosa, de totes maneres?

La sal rosa de l'Himàlaia és un tipus de sal extreta de les muntanyes de Salt Range a l'Himàlaia. La sal obté el seu to rosa préssec d'una concentració de minerals beneficiosos.

Són aquests minerals els que fan que la sal rosa sigui tan popular en certs cercles de benestar. En comparació amb la sal de taula, la sal rosa té nivells més alts de calci, potassi, magnesi i ferro, així com una mica menys de sodi, segons una anàlisi del febrer de 2011 al Journal of Sensory Studies.‌

La sal rosa pot ajudar amb el dejuni?

El dejuni durant llargs períodes pot provocar que el cos perdi aigua i electròlits, especialment sodi, diu Lisa R. Young, PhD, RDN, professora adjunta de nutrició a la Universitat de Nova York.

Els defensors del dejuni intermitent diuen que aquesta pèrdua d'aigua i electròlits pot provocar un augment de la set, així com símptomes com baixa energia, desitjos i sensació de més gana de l'habitual. Es pensa que substituir aquests electròlits perduts per sal addicional pot frenar aquests efectes secundaris i ajudar a que una persona en dejuni tingui menys gana.

"Quan arriben els dolors de gana, prenc sal rosa de l'Himàlaia i la gana immediatament desapareix. No crec que pugui dejunar tant de temps sense la sal", escriu un usuari de Reddit.

Alguns experts en nutrició diuen que això té sentit. "El suplement de sal ajuda a mantenir un volum sanguini adequat i a mantenir la hidratació cel·lular, cosa que pot ajudar a minimitzar la fam", explica Kayla Girgen, RD, LD, dietista amb seu a St. Joseph, Minnesota, que practica el dejuni intermitent.

Però, per què concretament la sal rosa? Torna a aquests minerals addicionals.

De manera semblant a les afirmacions que el xarop d'auró o el sucre de coco són més nutritius que el sucre blanc, alguns defensors veuen la sal rosa com "rica en minerals" i, per tant, una font més saludable de sodi en comparació amb la sal de taula normal. Però, en realitat, els beneficis afegits són molt, molt lleus, assenyala Young. Girgen està d'acord: "Els minerals són realment només un avantatge", diu.

L'he de prendre?

Molts dejunis intermitents entusiastes diuen que suplementar amb sal rosa ajuda a frenar la seva gana perquè puguin dejunar més temps. Però de moment, no hi ha proves de qualitat que ho donin suport.

Tot i que el cos perd una mica de sodi en un dejuni curt, es creu que la pèrdua no és suficient per causar efectes secundaris (fam o no) per a la majoria de la gent.

"El baix sodi no és una preocupació per a algú que dejuni de 12 a 16 hores al dia", diu la dietista de Carolina del Nord Elizabeth Barnes, RDN.

Young està d'acord: sempre que beguis prou aigua durant tot el dia i reomplis la sal quan menges, el sodi que perds durant el dejuni no és una preocupació important. I tenir un pessic addicional de sal entre àpats, "només afectaria molt lleugerament la gana", diu.

A més, la sal rosa no té més probabilitats d'aixafar la gana que la sal de taula normal. Tot i que conté nivells lleugerament més alts de certs minerals electròlits, no són suficients per marcar una diferència notable, diuen Barnes i Young. Segons Girgen, "la sal de taula i la sal rosa reduirien la gana igual".

Com prendre sal rosa durant el dejuni?

Si voleu provar la sal rosa o la sal de taula durant el dejuni intermitent, generalment es considera segur fer-ho, diu Young. Només assegureu-vos de tenir-lo amb moderació, perquè consumir massa sodi pot augmentar el risc de tenir pressió arterial alta.

"La quantitat de sal necessària depèn de quant de temps una persona dejuni, així com del seu estil de menjar o dieta", diu Girgen. "Una bona regla general és apuntar a uns 2.000 mg, o 1 culleradeta, de sal al dia". (Això significa la vostra sal total, inclosa la dels aliments, no la quantitat de sal rosa que hauríeu de prendre.

No tothom està d'acord, però. "Aconsellaria als meus pacients que no prenguin sal rosa com a suplement durant el dejuni intermitent", diu Barnes. En canvi, recomana que la gent faci un esforç per obtenir els seus electròlits dels aliments, com ara patates, plàtans, prunes, fruits secs i mongetes riques en potassi.

Una altra opció per sufocar la fam mitjana? Aigua calenta o brou d'os. "Algunes persones troben que els líquids càlids són més saciadors, però això és subjectiu i es redueix a una hidratació adequada", diu Girgen.


Què passa amb la sal rosa durant el dejuni intermitent?

La línia de fons

La suplementació amb sal en general no és probable que tingui un gran efecte en els nivells de gana durant el dejuni intermitent, i la sal rosa probablement no tindrà més efecte que la sal de taula normal.

Si voleu provar-ho de totes maneres, parleu amb el vostre metge sobre la quantitat de sodi que cal afegir a la vostra dieta abans de consumir sal addicional.

Post a Comment

0 Comments