No dormir prou pot augmentar un 75% el risc de patir malalties del cor de les dones

No dormir prou pot augmentar un 75% el risc de patir malalties del cor de les dones


El somni sovint està infravalorat en el ritme ràpid del món actual, però no es pot exagerar la seva importància, especialment quan es tracta de la salut del cor. Estudis recents han revelat un enllaç significatiu entre un son inadequat i un augment del risc de patir malalties del cor en les dones. En aquest article, aprofundim en els detalls d'aquesta connexió alarmant i explorem maneres de mitigar el risc mitjançant millors hàbits de son.



No dormir prou pot augmentar un 75% el risc de patir malalties del cor de les dones


Introducció a l'enllaç entre el son i la salut cardíaca


Durant anys, els investigadors han estudiat la intricada relació entre el son i la salut cardiovascular. El somni adequat és crucial perquè el cos es repari i es rejoveni, inclòs el sistema cardiovascular. Tanmateix, amb l'estil de vida modern caracteritzat per llargues hores de treball, compromisos socials i temps de pantalla, el son sovint passa a un segon pla, especialment entre les dones.


Estadístiques sobre els patrons de son de les dones i el risc de malalties del cor


Els estudis han demostrat que les dones són més propenses a les alteracions del son que els homes, principalment a causa de les fluctuacions hormonals, l'embaràs i la menopausa. Segons la National Sleep Foundation, al voltant del 60% de les dones experimenten una mala qualitat del son diverses nits a la setmana, augmentant significativament la seva vulnerabilitat a les malalties del cor. De fet, una investigació publicada al Journal of the American Heart Association va revelar que les dones que dormien de manera constant menys de sis hores a la nit tenien un 75% més de risc de desenvolupar malalties del cor en comparació amb les que dormien de set a vuit hores.


Causes de la privació del son en les dones


Diversos factors contribueixen a la privació del son en les dones, augmentant el seu risc de patir malalties del cor:


Estrès laboral


Les exigències d'una carrera, juntament amb les responsabilitats domèstiques, sovint condueixen a nivells elevats d'estrès, cosa que dificulta que les dones es relaxin i s'adormin.


Responsabilitats familiars


Moltes dones fan malabars amb diversos rols, inclòs el de cuidador, que poden alterar els seus patrons de son, sobretot si són responsables dels nens petits o dels familiars grans.


Canvis hormonals


Les fluctuacions hormonals al llarg de la vida d'una dona, com ara durant la menstruació, l'embaràs i la menopausa, poden alterar els patrons de son i agreujar els trastorns del son existents.


L'impacte de la mala son en la salut del cor


Un son inadequat pot tenir efectes profunds en la salut cardiovascular, augmentant el risc de patir malalties del cor de les següents maneres:


Ritme circadià alterat


Els patrons de son irregulars alteren el rellotge intern del cos, conegut com el ritme circadià, que regula funcions essencials com la pressió arterial, la freqüència cardíaca i l'alliberament d'hormones.


Augment de la inflamació


La privació crònica del son desencadena la inflamació del cos, contribuint al desenvolupament de l'aterosclerosi (enduriment de les artèries) i altres afeccions cardiovasculars.


Tensió arterial elevada

El son juga un paper crucial en la regulació de la pressió arterial. La privació de son prolongada pot provocar hipertensió, un factor de risc important per a malalties del cor i ictus.


Estratègies per millorar la qualitat del son


Afortunadament, hi ha passos que les dones poden prendre per millorar la qualitat del son i reduir el risc de patir malalties del cor:


Establir una rutina per anar a dormir


Crear una rutina coherent per anar a dormir indica al cos que és hora de relaxar-se. Activitats com llegir, prendre un bany calent o practicar tècniques de relaxació poden ajudar a promoure un son reparador.


Creació d'un ambient de son còmode


Optimitzar l'entorn del dormitori per dormir minimitzant el soroll, la llum i les distraccions electròniques pot millorar la qualitat del son. Invertir en un matalàs i coixins còmodes adaptats a les preferències individuals també pot marcar una diferència significativa.


Gestió de l'estrès i l'ansietat


Trobar maneres saludables de gestionar l'estrès, com per exemple mitjançant l'exercici, la meditació o l'assessorament, pot alleujar els trastorns del son i millorar el benestar general.


Importància de buscar assessorament mèdic


Si els problemes de son persisteixen malgrat implementar aquestes estratègies, és essencial buscar assessorament mèdic. Un proveïdor d'atenció mèdica pot avaluar els trastorns del son subjacents, com ara l'apnea del son o l'insomni, i recomanar.


Conclusió

En conclusió, el vincle entre el son insuficient i un augment del risc de patir malalties del cor en les dones subratlla la importància de prioritzar el son com a component integral de la vida saludable per al cor. En reconèixer els factors que contribueixen a la privació del son i la implementació d'estratègies per millorar la qualitat del son, les dones poden prendre mesures proactives per salvaguardar la seva salut cardiovascular i reduir el risc de patir malalties del cor.


Preguntes freqüents

Quantes hores de son haurien d'aspirar les dones cada nit?


Les dones haurien d'esforçar-se per dormir entre set i vuit hores per nit per promoure una salut cardíaca òptima i un benestar general.

Els mals hàbits de son poden provocar altres problemes de salut a més de malalties del cor?


Sí, la privació crònica del son s'ha relacionat amb una àmplia gamma de problemes de salut, com ara l'obesitat, la diabetis i els trastorns de salut mental.

Hi ha remeis naturals per millorar la qualitat del son?


Sí, alguns remeis naturals, com les infusions d'herbes, les tècniques de relaxació i l'aromateràpia, poden ajudar a promoure la relaxació i millorar la qualitat del son.

Les dones haurien de preocupar-se si de tant en tant pateixen trastorns del son?


Les alteracions ocasionals del son són normals, però si persisteixen o interfereixen amb el funcionament diari, és recomanable consultar a un professional sanitari per a una avaluació posterior.

Quin paper juga la dieta en la promoció de patrons de son saludables?


Una dieta equilibrada rica en fruites, verdures, cereals integrals i proteïnes magres pot donar suport a la salut general, inclosa la qualitat del son. Evitar la cafeïna i els àpats pesats a prop de l'hora d'anar a dormir també pot ajudar a facilitar un millor son.

Post a Comment

0 Comments