8 vegades és completament normal guanyar una mica de pes (per tant, no us estresseu)

8 vegades és completament normal guanyar una mica de pes (per tant, no us estresseu)

Igual que la nostra pell, el nostre estat d'ànim i els nostres horaris de son, el nostre pes fluctua en funció del que està passant a les nostres vides. Tot i que tenir en compte la nostra salut és important per a la nostra vitalitat general, és important recordar que un nombre més alt a l'escala no és l'únic factor per determinar el nostre benestar.


8 vegades és completament normal guanyar una mica de pes (per tant, no us estresseu)


Més important encara, l'augment de pes no sempre és dolent.

Un canvi en la teva rutina d'entrenament, un cicle hormonal o un període de descans poden fer que engresquis uns quants, o més d'uns quants, quilos. Quan això succeeix, és aconsellable fer una pausa, considerar per què heu vist un augment i després assegurar-vos que és una part natural i normal de viure una vida plena.

Aquí, vam parlar amb dietistes registrats i entrenadors personals certificats per identificar les situacions en què la majoria de la gent experimentarà un augment de pes i els vam demanar que comparteixin alguns consells per tallar-nos una mica i celebrar el nostre cos a través de totes les seves etapes.


1. Has begut més del que és habitual

Aixequeu la mà si us sembla familiar: després d'un llarg dia de reunions de Zoom seguides i sense temps per prendre una alenada d'aire fresc, us aboqueu una copa de vi per fer front. Un abocament es converteix en dos i repetiu aquesta rutina nocturna durant tota la setmana.

Moltes persones solen beure més quan passen per un període d'estrès, i això sovint ve amb l'efecte secundari de l'augment de pes. D'una banda, l'alcohol és un depressor del sistema, diu DJ Blatner, RD, el que significa que us adormeix i us pot fer sentir lent, donant lloc a una rutina inactiva.

A més, l'alcohol addicional significa calories addicionals, i aquestes poden augmentar ràpidament si no teniu en compte el vostre consum.

Per tant, si heu engreixat més del que voldríeu, considereu-ho com una crida d'atenció i exploreu noves tècniques per reduir l'estrès que podrien substituir l'alcohol o combinar bé amb beure amb moderació. Després d'haver pres una copa de la nit, Blatner suggereix provar altres vies per relaxar-se, com ara anar a passejar, meditar, treballar la respiració, escriure un diari i teràpia en línia.


2. Has començat una nova rutina d'entrenament

Potser hi ha cicles durant la vostra vida en què la forma física és un objectiu real de la vostra, i altres moments en què esdevé menys una prioritat. És probable que aquests períodes intermitents influeixin en el vostre pes.

Més concretament, si recentment heu invertit en una rutina d'entrenament que inclou l'aixecament de peses, és possible que us sorprengui veure com augmenta el nombre de l'escala. Malgrat les teves expectatives, l'entrenadora personal i dietista Leah Barron, RD, CPT, diu que augmentar uns quants quilos podria ser un senyal que vas en la direcció correcta.


Quan fem exercici, creem microllàgrimes als nostres músculs i el nostre cos treballa per curar-los. Això provoca un augment de la massa muscular a llarg termini, però a curt termini, Barron diu que sovint hi ha un augment de la inflamació i la retenció d'aigua a mesura que els músculs s'adapten, provocant un augment de pes.

3. Tens el teu període

Aquest visitant mensual ve amb el seu propi conjunt de símptomes, reaccions i desitjos, però alguns de nosaltres encara podem lluitar per fer front a l'augment de pes relacionat amb el període.

Blatner diu que a causa de les fluctuacions hormonals importants, moltes persones experimentaran un canvi en l'escala abans i després del seu cicle menstrual, gràcies a la retenció d'aigua, la inflor i el restrenyiment.

Uns dies després de l'últim dia de la menstruació, el pes addicional s'equilibra de manera natural, així que no és motiu de preocupació, assegura Blatner. Tanmateix, si us trobeu incòmode i us agradaria una mica d'alleujament en el fons, ella suggereix augmentar la ingesta d'aigua i fer tots els esforços per moure's, ja sigui amb una llarga caminada o una sessió de ioga. Això ajudarà a reduir els seus símptomes i alliberar part de la inflor.


4. Teniu una condició de salut subjacent

Tot i que alguns aspectes del teu pes estan sota el teu control, d'altres no, incloses les condicions de salut subjacents o els medicaments que prens per viure una vida plena.

La resistència a la insulina, la síndrome d'ovari poliquístic (PCOS) i altres diagnòstics relacionats amb les hormones poden contribuir a l'augment de pes o fer que sigui més difícil perdre quilos, diu Tamar Samuels, RD, dietista i cofundadora de Culina Health. Els medicaments antipsicòtics i antidepressius poden fer el mateix.

"En el cas de la resistència a la insulina i el PCOS, el metabolisme deteriorat de la glucosa provoca una insulina elevada, que contribueix a l'emmagatzematge de greix i a l'augment de la fam", diu Samuels."

Per molt frustrant que puguis fer front a l'augment de pes juntament amb els efectes secundaris, Samuels suggereix centrar-te en sentir-te millor, tenir més energia, fer coses que t'aportin alegria i altres àrees de la teva vida que siguin satisfactòries. Intenta celebrar aquestes victòries sense escala com una manera de mantenir el teu estat d'ànim i energia positius.

Si creieu que la vostra situació es pot millorar, busqueu el suport del vostre metge, un dietista o un terapeuta especialitzat en la vostra condició per explorar les vostres opcions. Samuels recomana fer aquestes preguntes:

  • Podeu canviar de medicament ara o en el futur?
  • Hi ha intervencions de nutrició i estil de vida que poden ajudar a perdre pes?
  • Hi ha algun medicament que pugui ajudar a perdre pes?

5. Estàs fent una mica més gran

Una altra volta al sol, i uns quilos més a l'escala. Meh. Tot i que fer-se gran pot ser una píndola difícil d'empassar, és important recordar que tothom experimenta les mateixes lluites amb cada espelma nova del pastís d'aniversari. En altres paraules: no estàs sol.

"Això és normal; ets normal. El teu cos és increïble i ha fet molt per tu al llarg de la teva vida".

Post a Comment

0 Comments