10 maneres naturals de baixar els nivells de colesterol

10 maneres naturals de baixar els nivells de colesterol

 

Els nivells alts de colesterol poden augmentar significativament el risc de patir malalties del cor i ictus. Tot i que la medicació pot ajudar a controlar el colesterol, incorporar mètodes naturals al vostre estil de vida també pot fer una diferència significativa. 



10 maneres naturals de baixar els nivells de colesterol


 

Aquí hi ha deu maneres naturals de reduir els nivells de colesterol de manera eficaç.

1. Canvis dietètics

 

Canviar a una dieta saludable per al cor és crucial per reduir els nivells de colesterol. Centreu-vos a consumir aliments baixos en greixos saturats i greixos trans mentre incorporeu moltes fruites, verdures, cereals integrals i proteïnes magres als vostres àpats. Limiteu els aliments processats i alts en colesterol

 

2. Exercici regular

 

L'activitat física té un paper fonamental en la reducció dels nivells de colesterol. Intenta fer almenys 30 minuts d'exercici d'intensitat moderada la majoria dels dies de la setmana. Activitats com caminar a peu, nedar, anar en bicicleta o córrer poden ajudar a millorar els nivells de colesterol i la salut general del cor.

 

3. Gestió del pes

 

Mantenir un pes saludable és essencial per controlar els nivells de colesterol. Perdre l'excés de pes, especialment al voltant de la cintura, pot reduir significativament el colesterol LDL (dolent) i augmentar el colesterol HDL (bo).

 

4. Deixar de fumar

 

Fumar danya els vasos sanguinis i pot provocar l'acumulació de placa a les artèries, augmentant els nivells de colesterol. Deixar de fumar pot millorar els nivells de colesterol i reduir el risc de patir malalties del cor i accidents cerebrovasculars.

 

5. Limitar la ingesta d'alcohol

 

El consum excessiu d'alcohol pot augmentar els nivells de triglicèrids i provocar colesterol alt. Limiteu la ingesta d'alcohol a quantitats moderades, que és de fins a una beguda al dia per a les dones i fins a dues copes al dia per als homes.

 

6. Augmentar la ingesta de fibra soluble

 

La fibra soluble ajuda a reduir els nivells de colesterol LDL reduint l'absorció de colesterol al torrent sanguini. Incloeu a la vostra dieta aliments rics en fibra soluble, com ara civada, ordi, fesols, llenties, fruites i verdures.

 

7. Consumeix àcids grassos Omega-3

 

Els àcids grassos omega-3, que es troben en peixos grassos com el salmó, el verat i la truita, poden ajudar a reduir els nivells de triglicèrids i reduir el risc de patir malalties del cor. Penseu en incorporar peix a la vostra dieta almenys dues vegades per setmana o prendre suplements d'oli de peix.

 

8. Incorporar esterols i estanols vegetals

 

Els esterols vegetals i els estanols són substàncies que es troben naturalment a les plantes que poden ajudar a bloquejar l'absorció del colesterol. Els aliments enriquits amb esterols o estanols vegetals, com certes margarines per untar, poden ser beneficiosos per reduir els nivells de colesterol.

 

9. Utilitzeu oli d'oliva

 

L'oli d'oliva és ric en greixos monoinsaturats, que poden ajudar a reduir els nivells de colesterol LDL sense afectar el colesterol HDL. Utilitzeu l'oli d'oliva com a alternativa saludable a la mantega o altres olis en la cuina i els amaniments d'amanides.

 

10. Suplements herbaris

 

S'ha demostrat que determinades herbes i suplements, com l'all, el te verd i el psyllium, tenen propietats per reduir el colesterol. Tanmateix, consulteu amb un professional de la salut abans de prendre qualsevol suplement per assegurar-vos que siguin segurs i efectius per a vosaltres.

 

Conclusió

 

Reduir els nivells de colesterol és essencial per mantenir la salut del cor i reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. Si incorporeu aquests mètodes naturals al vostre estil de vida, podeu gestionar eficaçment els nivells de colesterol i millorar el benestar general.

Post a Comment

0 Comments